Coaching

Ouder en kind

Soms vraagt de opvoeding van je kind vaardigheden die je niet direct tot je beschikking hebt. Dat kan zijn omdat jijzelf en je kind enorm van elkaar verschillen, of juist veel van elkaar weg hebben, of omdat je een "allergische reactie" hebt op bepaalde gedragingen van je kind. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je kind vraagt om hele duidelijke grenzen, terwijl jij een voorvechter bent van vrijheid. 
Soms maken misschien zowel jij als je kind een moeilijke tijd door. Op zo'n moment kunnen feedback en praktische handvatten verhelderend zijn. In een gesprek kijken we samen naar wat aandacht nodig heeft. Vervolgens gaan wij in de praktijk aan de slag, bij voorkeur in de huiselijke omgeving. Dat wil zeggen dat wij samen vanuit de praktische situatie thuis aan de slag gaan.

Pedagogisch medewerker

Het vak van een pedagogisch medewerker is een boeiend, belangrijk en uitdagend vak.
Hoe combineer je de zorg voor een grote groep verschillende kinderen, regelgeving en regels met jouw eigen aanpak en inzichten?
Hoe ontwikkel je je empatisch vermogen, je pedagogische inzichten en hoe krijg je inzicht en respect voor je eigen grenzen?
Een boeiende en belangrijke uitdaging!
Vanuit mijn eigen ervaring en scholing begeleid ik pedagogisch medewerkers in de praktijk. Dat kan zijn vanuit een vraag vanuit de organisatie en/of vanuit de pedagogische medewerker zelf. Het doel zal steeds zijn om binnen de grenzen ruimte te scheppen voor wie je bent als kind, als pedagogische medewerker en als organisatie. Daarnaast ruimte voor bewegen, zang, verhalen/voorlezen, verzorging, aandacht, creativiteit, ontdekkingen, sociale contacten, wezenlijke ontmoetingen en ouders.